dimarts, 29 de juny de 2010

Sucre de Provença


El setembre de l'any 2004 vaig visitar la Provença
El viatge va començar a Carcassona per passar després les nits a Avinyó i visitar Carpentràs, Nimes, Nantes, etc. 
Cert és que una de les estampes més cèlebres de la zona són els camps d'espígols en flor que amb la potència del Sol intensifica la seua flaire. Es cultiva a consciència per després collir-lo amb cura i destil·lar-lo per destinar-lo, sobretot, a perfumeria i farmàcia. És una tradició molt vella que ja marcaven les dones franceses quan anaven a collir la lanvandula amb cistelles i cabassos i que ha configurat el símbol més celebrat de la Provença.
Malauradament, setembre no és el seu mes. Així doncs, en comptes de la visió de d'aquelles bèsties verdes i llarguerudes de lloms perfumats em vaig haver de conformar amb el seu sabor. Per supost, "conformar" és una forma de dir-ho ja que bé que vaig gaudir tastant els caramels d'espígol, el té amb els seus carnosos estams o, inclòs, el diavolo (una beguda molt popular a França feta amb xarop d'algun fruit i gasosa) doncs als francesos els entusiasmen les begudes de colors i els xarops donen un cromatisme ben cridaner al got. Molt recomanable.
Els sabors de la Provença em van fascinar. Caminen entre les fruites i les brosses, més que el xocolate o les espècies orientals! 
En cada poble hi havia un racó amb una tenda de llepolies artesanes de multitud de colors i bescuits de formes impossibles. La fotografia que teniu a dalt correspon a una d'aquestes tendes que trobarem a un dels poblets. El punt de vista està tan elevat pel fet que la fotogradia la vam perndre des d'un finestrol del carrer que es trobava a un nivell més elevat que la botiga. Hi havia fruita confitada, massapans, caramels, fruits secs, bescuits de mantega, confitures i bombonets de colors.
Però si hi ha una cosa de la imatge que em fa més gràcia són les cistelles suspeses en una barreta per arreplegar-ho tot. Com si de la collita d'espígol es tractara!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...