dimarts, 24 d’agost de 2010

El talent d'Anthony Minghella


Anthony Mignhella va ser el director d'una molt recomanable pel·lícula basada en una novel·la de Patricia Higsmith, The talented Mr. Ripley, o en la seua traducció castellana: El talento de Mr. Ripley
Avui he decidit oferir-vos una petita recomanació sobre el visionat del llargmetratge perquè em sembla un regal per a tots aquells mandrosos que al clímax del seu neguit cerquen una sortida de la seua rutina: El talent de Mr. Ripley és una finestra albertiana oberta al públic de la pel·lícula en forma de viatge a les ciutats més emblemàtiques de la península itàlica.
Pecant de romàntica, a cada visionat, enregistre l'olor a salitre, l'aire humit, els carrers de pedra sota les plantes dels peus, el so del peix torrat entre brases, ... i em retornen l'ànsia de fer un Martini a un local italià de jazz nocturn. Per al que vol viatjar una estona, al cap i a la fi.


Per cert, no deixeu d'escoltar de la mateixa banda sonora...

2 comentaris:

  1. Per la mateixa regla de tres, el llibre és "literatura spaghetti": un cop comences ja l'has llegit. Amb menys sucre que la pel·li, el lector no deixa de patir pel protagonista fins l'última pàgina, literalment. I per adobar-ho del tot, és impossible acabar un capítol i continuar la lectura en altre moment: tot el llibre és un capítol. Clar, quan t'adones d'això ja dus mig llibre, i no costa res llegir-lo sencer ;)

    ResponElimina
  2. És ben cert, jo també el vaig llegir fa poc. És una angúnia per Ripley alhora que una aversió per la seua forma compulsiva de mentir...quin embolic es fa ell sol! M'encanta!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...