divendres, 9 de març de 2012

Mary & Max
Mary and Max és, sense dubte, una de les millors pel·lícules (d'animació i pel·lícula com a tal, vaja!)  que he vist en la meua vida. 

És un llargmetratge australià fet en stop motion escrit i dirigit per Adam Elliot. Es va estrenar al Festival de Sudance en 2009 i a més de centenars de crítiques molt positives ha rebut diversos premis internacionals. El doblatge està al càrrec per grans personalitats del món de la interpretació australiana com són Toni Collete, Philip Seymour Hoffman, Eric Bana, Barry Humphries i amb narració per part de Bethany Whitmore

L'argument desenvolupa en 1976 la relació amistosa per correspondència entre Mary, una nena de 8 anys australiana i Max, un neojorkí jueu amb problemes de pes i síndrome d'Asperger. Sabeu que no sóc tant d'exposar els arguments per tal de no clavar la pota i així que aneu a veure el film amb la menor nombre d'informació possible sobre la història. Així doncs, expose alguns els motius pels que és imprescindible veure-la:
La narració és impecable (tant en el sentit argumental com en el narratiu), la senzillesa del contingut es barreja amb un detallisme preciosista; la construcció dels personatges està curadament estudiada; l'estudi de la direcció artística en relació al "vestuari", els espais i el cromatisme combinat amb la fotografia (element clau narratiu) és gairebé científic; la fluïdesa amb la que es desenvolupa Mary & Max des dels crèdits fins al darrer plànol i la naturalitat estudiada de cada detall fan del film un diamant en brut.

D'acord amb els crèdits d'obertura, la pel·lícula està basada en una història real. En una entrevista concedida a l'abril de 2009, l'escriptor i director Elliot va aclarir que el personatge de Max va ser inspirat per "una ploma-amic a Nova York que he estat escrivint durant més de vint anys".
La fotografia principal va durar més de 57 setmanes, amb 133 sèries diferents, les titelles, els 212 i 475 accessoris en miniatura ", incloent una en ple funcionament la màquina d'escriure Underwood, que pel que sembla va tenir 9 setmanes per dissenyar i construir."


Ací vos deixe el tràiler, no vos la podeu perdre!

 

Ací vos deixe algunes de les imatges d'aquesta obra mestra!

2 comentaris:

  1. No conocía esta peli, habrá que verla! Es llamativa la elección del cromatismo, en grises y en sepias, sólo con algunos toques de rojo. Y la verdad, que como tú dices, algunos de los personajes tienen mucha gracia (en cuanto al diseño).

    Ya que estamos hablando de animación en stop motion, quiero recomendar "Coraline", de Henry Selick, está basada en un relato bastante siniestro de Neil Gaiman. Y es una peli que me encanta, por muchos motivos. Aunque creo que ya te la había recomendado en alguna ocasión :D

    ResponElimina
  2. Te va a encantar! Ya lo verás ;D!
    No he visto "Coraline", la apunto para ya! Y más si es de trasfondo siniestro ;D!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...