dimecres, 30 de maig de 2012

Fetitxes


Salutacions nocturnes!

Bàsicament publique perquè hauria d'estar estudiant cinema d'avantguardes, això que conste en acta.

En aquesta assignatura hem vist tota mena de producció cinematogràfica experimental i, entre les cintes, hi ha la presència d'autors que tenen certa inclinació pel tema fetitxista. 
Sempre m'ha fet gràcia el concepte de "fetitxisme". He conegut a gent que es declara fetitxista dels peus, dels nassos o de les orelles i per suposat, de parts anatòmiques més directament vinculades al sexe com els pits, les natges, els penis, etc. però no puc parlar jo massa del tema així que vos deixe el que he trobat a la web, compartint saviesa, vaja!
Sembla ser que el fetitxisme sexual comprèn totes aquelles pràctiques que giren al voltant d'un objecte o element de l'entorn (el fetitxe) que esdevé el centre de referència del que se'n deriva l'excitació sexual. Aquest fetitxisme pot ser una part concreta del cos no relacionada directament amb el sexe (orelles, peus, natges), passant per una sensació o qualitat de l'entorn (olor, espai), fins un objecte o element determinat (peça de roba, sabates, vibrador, a saber!). 
Cal matisar que, tot i que per al fetitxista la persona com a individu és secundari per a la generació d'una excitació sexual, els seus fetitxes solen tenir més capacitat excitant si tenen un vincle (simbòlic o no) amb una persona real. Això em recorda que Sean Penn va declarar a una entrevista que anar al cinema a veure una pel·lícula bona o mediocre era com el sexe: estava bé masturbar-se però també calia fornicar de tant en tant. Curiosa comparació. Encara que molts objectes poden resultar excitants per al públic en general, es tendeix a considerar a un individu com a fetitxista quan l'excitació generada per l'objecte és major que no la que es pot generar a través del contacte amb una altra persona.

Realment interessant! Sé de  gent que no estaria amb algú per tindre les dents tortes però fins al punt d'excitar-se més per una dentadura blanca que per altra cosa, encara no. És evident que a cadascú li agrada quelcom particular, per exemple, a mi m'agrada el cabell pèl-roig (tinc amics que també és la seua feblesa) o els perfils més aviat anglesos (els guapos!, com Benedict Cumberbatch o Alfie Allen) però no em podria declarar fetitxista com a tal.

És una pregunta força privada però vaja: què en sou fetitxistes de quelcom en concret? Conegueu algú que ho siga? Evidentment preguntem pel cas no per la persona! O simplement, per què sentiu debilitat?


Per cert, si algú té preferències per natges, cuixes, penis, pits, bondage o llavis, vos deixe una llista en enllaços sobre les paraules mateixes de curioses publicacions de Taschen.

4 comentaris:

 1. Ja, t'ho explico aquí i acabo a comissaria XD, però on hi hagi unes bones sabates de taló ;)

  ResponElimina
 2. no sé si considerar-ho un fetitx, però des de menuda m'atreuen les persones intel·ligents, especialment si tenen un punt de pedanteria (ojo! un punt i prou, no em val Sherlock). La definició més pròxima seria aquesta:
  http://www.awesomegalore.com/wp-content/uploads/images/2011/november/sapiosexual.jpg

  ResponElimina
  Respostes
  1. oioioioioi!!!! LaiO! Però què gran paraula m'has ensenyat avui!!! Crec que la qüestió fetitxista va més per quelcom material però vaja, que per a mi compta igual XD!

   P.S. No sé com no podeu enamorar-se de Sherlock, és taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan setciències!!!

   Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...