diumenge, 5 d’agost de 2012

L'etiqueta del te



Com sabreu, si seguiu el bloc, sóc una addicta al te (pràcticament a tots, més si estan aromatitzats). Doncs bé, sol comprar-lo a una tenda especialitzada a València on atenen francament bé: La Petite Planèthé. Per ser sòcia del Club Planèthé (paga la pena) es rep informació al correu electrònic, els dimarts per cada compra hi ha un 5% de descompte, a més de cates gratuïtes. 
Un dels correus electrònics que han enviat és l'anomenada etiqueta del te i que vos la passe mitjançant aquest post perquè m'ha semblat realment graciosa!

Per a qualsevol tea time


-Tovalló: mantenir plegada en diagonal sobre les cames. Un cop assegut a la taula i te la poses, mai ha de tornar a aquesta fins que no hages acabat. Si necessites deixar la taula per anar al bany, l'has de deixar sobre la cadira.
-Servir el te: En el "desafortunat" cas que no tinguem una persona destinada a això, s'ha de designar a un dels convidats perquè serveixi el te, i anar rotant en torns de 15-20 minuts. Mai pots servir-te el teu propi te, calcula bé els tornes per tindre el teu tassa plena quan et toqui servir a tu. Si tens la mala sort que et serveixen el te de bosseta, no la "estrenyes" amb la cordeta al retirar-la de la tassa, queda molt brut. Deixa-en un platet destinat a això.
-Quantitat: No ha d'omplir la tassa fins a la vora, omple fins a la meitat. Després pot afegir el sucre, la llet o la llimona, al teu gust. Cadascú tria com vol la seva tassa de te.
-Llet i llimona: No s'ha de posar llet i llimona en una mateixa tassa. No es recomana utilitzar nata, el seu sabor és massa fort. Primer hauria de servir el te i després afegir la llet, és una forma de controlar millor les quantitats. Si no es disposa d'una espremedora de llimona amb classe i vol afegir la llimona natural, ha d'estar tallada a rodanxes, i ajudar-se d'una petit forquilla per esprémer.
-Remoure el te: Diuen que fer-ho de forma circular és de "poble" (vaja, d'on és una servidora), ho has de fer movent la cullereta des de les "12" fins a les "6", en línia recta, i només dues o tres vegades. No deixes la cullera dins la tassa, sobretot mentre beus. Deixa-en el costat dret del platet o demana que la retiren de la taula.
-Dits: Si les tasses no tenen nansa, poses el dit gros o polze a les "sis", la resta de dits a les "dotze". Hi ha gent que recomana aixecar lleugerament el dit petit, per què? Per equilibrar la tassa. Però fés-ho al teu gust. Si la tassa té nansa, mai poses els dits dins del forat de la nansa, s'ha de "pessigar". I si és tassa, tampoc has d'agafar-la amb el palmell de la mà.
-Subjectar la tassa: a més de l'anterior, no has de tenir-la en l'aire si no és per beure, sempre ha de reposar sobre el seu platet. Si estàs lluny de la taula, mantingues subjecte el plat sobre les teves cames amb la mà esquerra i beu amb la dreta. I sempre deixa reposar la tassa al platet, sense deixar de subjectar.
-Beure: Si acompanyes te i menjar, que es fa, no utilitzes el te per a engolir els aliments. Quan begues, no xucles, empassa el te abans de menjar de nou.
-Pastissets: no els ataques amb la cullera, tallar-los amb el ganivet i menja-te'ls amb forquilla, a poc a poc. No faces ús dels dits per menjar.
-Sandvitxos: Serveix-los al teu plat amb els estris destinats a això, recorda que no s'ha de tocar el menjar amb els dits. Un cop al teu plat, talla un tros petit quan vulguis menjar-lo. No parles amb la boca plena, és de mala educació, però segur que això ja ho sabies.
-Deixalles: Si has estat incapaç de menjar-te'l tot, oblida't de portar-les sobres a casa, s'han de deixar sobre la taula.

6 comentaris:

  1. Quina delícia de post! La veritat, es pot dividir la població tetera entre aquells que prefereixen els tes amb llet i aquells que els prefereixen amb llimona. Després estan els que de veres entenen de té i en prenen de diversos tipus, amb té o llimona segons toque. Jo, per si algú és capaç de extreure alguna cosa de la personalitat a partir d'aquesta dada, el prenc sempre amb mooolta llet sencera ;) I amb un plat de cogombre amb sal i pebrera és un desdejú fantàstic a l'estiu, al balcó i mirant el mar. Joer, q pija sone... i mira q és low cost...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja! M'ha encantat allò de la "població tetera"! Tu ja saps que sóc de la banda de la llet (de soja, en el meu cas). Amb cogombre per a desdejunar? Em recorda als esmorzars de Grècia. La veritat és que sóc més d'acompanyar amb dolcet, jejeje.

      Elimina
    2. Pos sí senyora, amb cogombre talladet ben fi i espolsat amb sal. Cert que en hivern, o per berenar, senta bé amb algun dolcet, però ara es estiu és d'allò més refrescant optar pel cogombre o la tomaqueta (amb tostada, amb formatge tendre, o amb un raig d'oli verge ❤ Mediterrani total

      Elimina
  2. jajaja, boníssimes totes aquestes "normes"!

    ResponElimina
    Respostes
    1. S'ha de respectar la tradició XD! M'encanten els costums anglesos ;D!

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...