dimecres, 28 d’agost de 2013

Good guysAçò és fantàstic!

Parle molt seriosament. M'encanta quan surten vídeos provocadors per tal d'explotar comercialment un producte i que, no sols aconsegueixen arribar a tot el món sinó que aconsegueixen alçar un flemàtic debat al seu voltant que només dóna més difusió al producte en qüestió.

És el cas de Blurred Lines, una cançó de lletra execrable acompanyada d'un videoclip igualment miasmàtic. És de Robin Thicke i compta amb la col·laboració de T.I. i Pharrell.

Part de la lletra és aquesta: 

You the hottest bitch in this place

One thing I ask of you
Let me be the one you back that ass to
Go, from Malibu, to Paris, boo
Yeah, I had a bitch, but she ain't bad as you
So hit me up when you passing through
I'll give you something big enough to tear your ass in two
Swag on, even when you dress casual
I mean it's almost unbearable
In a hundred years not dare, would I
Pull a Pharside let you pass me by
Nothing like your last guy, he too square for you
He don't smack that ass and pull your hair like that

Bla bla bla ...

Per a mi és complex decidir que és pitjor de tot, si la lletra, si el fet que les xiques apareguen despullades amb una intencionalitat totalment sexista, si els ridículs balls (perquè mira que són ridículs) que els fan fer, etc. No sabria per on començar.

El millor és que sóc una de tants milers que no havera sabut de qui era la cançó (em sonava la melodia) ni res de res. El problema és el de sempre: quelcom censurable pel tracte de la dona surt al carrer i alça rebombori. Si ho deixem passar és greu pel que fa a l'admissió del producte com a tal però aconseguim no donar-li difusió. A l'inrevés, bé, és el que tenim ara per ara. Fixeu-vos que jo mateix estic fent un post al respecte! Això sí, el faig perquè m'encanten les seues paròdies...

Ací vos deixe la meua versió preferida per Mod Carousel amb Caela Bailey, Sydni DeverauxDalisha Phillips:Més avall podeu trobar la versió original així com la versió "censurada" del mateix autor. Sé que les buscareu sinó les haveu vist ja (cosa fàcil després del rebombori amb la Miley Cyrus) així que les deixe.


Versió originalVersió "censurada"

4 comentaris:

 1. Vaig a confessar, per a meua pròpia vergonya, q vaig vore la paròdia abans d'escoltar la cançó original, i em semblà altre producte producte més, fins i tot una forma de vestir un discurs obscè amb un toc d'innocent plasticitat artificiosa q el suavitza. Dit això, i vist l'original (no censurat) hauria d'admetre q li trobe un gust estètic per a la provocació. Eixos balls q et semblen ridículs els veig joganers, i la nuesa no s'explota a base de refregons desenfrenats XD Hauríem de revisar els vídeo-clips de la última dècada per a adonar-nos de la quantitat de cantants que, amb més roba que elles, protagonitzen balls espasmòdico-lúbrics que, sincerament, se'm fan més ridículs encara. Aquest vídeo és sexista, sí, però li concediria la llicència poètica i no el catalogaria de sexista si es poguera fer L'AUTÈNTICA versió oposada. Totss sabem que no és el mateix una dona amb bragues ensenyant els pits que un home en tanga. La nuesa no hauria de ser un concepte vetat als mitjans per una associació directa amb l'obscenitat i el sexisme. L'obscenitat i el sexisme estan en l'actitud.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ací va la meua resposta:

   Per primera, pense que no és una vergonya veure primer una paròdia que el videoclip (si et dedicares al món de la música, potser sí).

   Pel que fa a la paròdia estaria d'acord amb tu si fóra el cas que aquesta siguera l'original però, al cap i a la fi, és una burla del primer així que no pense igual. Vaig escoltar una volta que, si vols comprovar que alguna imatge és sexista només has de canviar les dones per homes i, en cas de quedar ridídul o grotesc, és molt probablement que es tracte d'un producte sexista.   Seguint amb el que comentes, l'únic gust estètic que veig al videoclip és al que ha controla t la fotografia i el perruquer que li ha fet eixa trena tan fantàstica a la model. Els balls continuen semblant-me ridículs. No els vec pas joganers, els vec absurds. Potser es podria haver esperat allò que esmentes sobre "refregons desenfrenats", cosa que no hi ha però que, com és evident, no fa falta per a resultar masclista.

   No cal que parlem dels vídeo-clips de les darreres dècades ni anys, ni tampoc de la publicitat, el cinema, etc., per a comprovar el què dius. Estic d'acord però que ja hagen sortit al mercat productes sexistes no significa que este tinga llicència per a fer-ho ni siga menys criticable.

   Personalment no li concediria cap llicència poètica (fora de la trena i la fotografia).

   Una de les coses que dius amb la que estic d'acord és quan parles de l'autèntica versió oposada. És cert que Mod Carousel no fa exactament això ja que els homes van maquillats, p.e. Estaria bé que algú fera quelcom realment antagònic. Tot i així, continue considerant que la figura masculina resultaria tan ridícula com la femenina a l'original.

   I una cosa que m'ofèn profundament (saps que ho dic per a que sona rimbombant) del teu discurs és quan dius: "La nuesa no hauria de ser un concepte vetat als mitjans per una associació directa amb l'obscenitat i el sexisme. L'obscenitat i el sexisme estan en l'actitud." Compte LaiO! Quan he dit o deixat veure que la nuesa és censurable?! Mai de la vida! Abans xuclaré cadenats! Visca la nuesa! Com dius, tot està a l'actitud.

   Elimina
  2. XD no sospitaria mai q censures la nuesa! en abbbbsolut! parlava en general, en actituds absurdes q observe d gent q s'escandalitza quan no toca. I el q em fa vergonya no és haver vist la paròdia abans, sinó q no vaig saber vore la "paròdia", la vaig consumir sense parar massa atenció i vaig pensar "bé, altre vídeo".
   També estic d'acord amb allò d q mai s'acaba una lluita contra el sexisme, però trobe q una forma interessant de concienciar seria, més q alimentar la polèmica, presentar l'aautèntic vídeo aantagònic XDD quan l'MTV, youtube i demés canals es negaren a emetre'l es podria presentar una querella flipant x discriminació, ja q sí han divulgat aquest! I amb això crear un rebombori q sentara precedents legals i calara en l'opinió pública. Això en el món ideal, clar, xq en la vida real el més probable és q açò passe a l'oblit en 2 dies i q quan tragues el tema et diguen allò d q això d la desigualtat ja està superat (última vegada q m'ho digueren: ahir cap a les 9 del matí, una xica de 24 anys gens sospitosa de conservadora).

   Elimina
  3. Jajaja, és cert. La paròdia ben bé havera pogut estar perfectament l'original.
   I sí, totalment d'acord, hauríem de veure l'autèntic vídeo antagònic que obriria una nova via de debat: per què ens ha d'escandalitzar un despullat frontal masculí quan estem tan acostumats a veure els femenins!
   Buff, que allò de la desigualtat està més que superat sí que és un problema a tindre molt en compte! Espere que la xica en qüestió ho diguera sense pensar...sinó ens enfrontem a un tema molt més greu del que pensava!

   Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...