dimarts, 28 de gener de 2014

Wer ist schon perfekt?


"Allò sublim, commou, la bellesa, encanta", diu Kant en l'assaig El bell i el sublim. L'expressió de l'home , dominat pel sentiment del sublim, és seriosa, de vegades fixa i sorpresa. Allò sublim presenta al seu torn diferents caràcters. De vegades l'acompanya cert terror o també malenconia, en alguns casos merament una sorpresa tranquil, i en altres un sentiment de bellesa plasmada en la disposició general sublim. Al primer, Kant va denominar com el sublim terrorífic, al segon el noble, i a l'últim allò magnífic.

El sentiment del bell degenera quan en ell falta per complet el noble, i llavors se li denomina frívol. Maniquís sense una cama o amb escoliosi provoquen mirades de sorpresa entre els s'aturen davant les vidrieres del carrer Bahnhofstrasse, a Zuric, Suïssa. Amb l'objectiu de provocar la reflexió sobre l'acceptació de les persones amb discapacitat, aquests maniquins als quals els falta una extremitat a causa de malalties dels ossos, o que tenen una columna de format incorrecte, llueixen peces de moda com ho fan els maniquís "perfectes". L'enregistrament forma part de la campanya ideada per Pro Infirmis, una organització per a persones amb discapacitat , que es titula "Perquè, ¿qui és perfecte ?".

El seu director, Alain Gsponer, va capturar la campanya com un curtmetratge que es va difondre el passat 3 de desembre a raó del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. A més del vídeo, es van reproduir, a mida natura, els cossos de cinc discapacitats de Suïssa: la Miss Handicap 2010, Jasmin Rechsteiner; el locutor de ràdio i crític de cinema, Alex Oberholzer; l'atleta Urs Kolly, la blogger Nadja Schmid i el actor Erwin Aljuki .

"Sovint perseguim ideals en lloc d'acceptar la vida en tota la seva diversitat. Pro Infirmis s'esforça especialment per a l'acceptació de la discapacitat i la inclusió de les persones amb discapacitat", va dir Mark Zumbühl , membre de la Junta Executiva Pro Infirmis. "Perquè, qui és perfecte? Acosta't .", té l'objectiu de provocar la reflexió sobre l'acceptació de les persones amb discapacitat .
Font: http://culturacolectiva.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...